Raeda Coaching » Att fokusera på det som verkligen är viktigt!

Att fokusera på det som verkligen är viktigt!

Det finns dagar då jag vaknar och glömmer bort att ha fokus på det som är allra viktigast. Jag bara går på autopilot och flyter med i det som händer. Idag var en sådan dag, jag flöt med och glömde bort att hitta och fokusera det vi kan påverka och att släppa det vi inte kan ha kontroll över. Jag följde helt enkelt ett gammal invant mönster att oroa mig för det som kanske händer i framtiden (och kanske inte). Tack och lov är min hjärna idag så pass vältränad att köra i hjulspår som får mig att hitta mina styrkor att det tog en timme eller två, sedan växte kraften inom mig. Autopiloten kopplades ur och jag tog kontrollen över vilka vägar jag tror att det blir bäst att styra in på just nu, just idag. Energin, motivationen och orken växte och svaren var så självklara.

Vi skulle inte klara oss så bra utan autopiloten, det finns en hel del i vårt liv som fungera alldeles utmärkt att utföras med autopiloten, knyta våra skosnören t.ex. eller ta undan vår kaffekopp på jobb. Tyvärr kan vår autopilot lätt vara inkopplad lite för mycket ibland och ta över våra liv. Vi tänker, jobbar, äter, går, kör bil, pratar och ger råd utan att vara riktigt medvetna om vad vi håller på med. Och vi reagerar och agerar på autopilot när problem, svårigheter och motgångar dyker upp. Vi följer helt enkelt ett gammalt invant mönster utan en tanke på om det gynnar eller inte. Och vi glömmer bort vad som verkligen är viktigt i vårt liv. Att ha fokus på det vi kan påverka idag och medvetet välja vägar vi tror gynnar bäst, även om det innebär lite tuffa beslut.

Som tur är så är det alltid lättare att komma till rätta med ett problem och göra en förändring när man väl uppmärksammat det. Så kom ihåg att ha fokus på det som du kan påverka och kontrollera idag. Låt framtids-oron vänta, tids nog är vi ifatt framtiden.

2018-07-13T10:55:06+00:00Coaching, Utveckling|