Raeda Coaching » Övertygelser och sanningar

Övertygelser och sanningar

conceptual photo of a group of business people as they cross the finish line of a race

Vi har alla mer eller mindre medvetna övertygelser, s.k kognitiva fördomar, om oss själva, om vår omgivning och om livet självt. Övertygelser som vi upplever som sanningar.  Övertygelser för vilka vi ständigt letar bevis som ska bekräfta dessa våra ”sanningar”. Just detta fenomen är jag oerhört nyfiken på att upptäcka och utforska hos mig själv. Vad har jag för övertygelser och hur påverkar de mitt sätt att leva och mina attityder?

Är det bara mina övertygelser som ligger i vägen för att leva la dolce vita?  Kan jag allt bara jag vill tillräckligt mycket? Nix och nej, så enkelt är inte livet. Det finns grejer som bara är som dom är, men sedan finns det grejer jag faktiskt kan påverka själv. Som t.ex. en del av mina övertygelser och attityder. Ju mer medveten jag är om vilka jag har och hur de påverkar mitt liv desto bättre kan jag jobba med de som lägger onödiga hinder på väg mot det jag verkligen vill. För mig är det verkligen inte detsamma som att jag kan påverka allt i mitt liv eller i min omgivning, bara att jag ibland blir mer medveten.

Vi kan nog alla behöva en liten kick i baken nu och då för våga utmana hur vi uppfattar oss själva och vår tillvaro. Just det här får jag hjälp med när jag pratar med min coach som på ett professionellt sätt är mitt bollplank och som hjälper mig att se på mig själv med en ”utanförblick”. Det gör mötet med mig själv och andra mycket enklare när jag blir mer medveten om när min inre röst har helt fel.

2017-12-27T10:17:05+00:00Nyheter|